dark        
Samit Sarkar blog header photo
Samit Sarkar's c-blog
Fronts 849Posts 0Blogs 38Following 0Followers 193


 
 

LONG BLOG

BREAKING NEWS: PS3 System Software v2.10 is now live

   0
Earlier today, Dale North brought us news that Sony would be releasing a PS3 firmware update sometime this week, and that it would include support for DivX-encoded AVI files and WMV files encoded with the VC-1 codec (among a few other features). The update, which seems to have gone live shortly after midnight EST, is now available for download through the System Update function in the Settings tab of the XMB. It took around two minutes to download for me, and about another two minutes to install.

The update certainly works as advertised: I was able to play a number of DivX- and XviD-encoded AVI files (I didn’t have any MP4 files on hand to try out), and I also tested a few WMV files, all of which played beautifully. The latter included an HD-res (1280×720) video review of Rock Band from IGN Insider, which looked fantastic. I was even able to get an episode from the first season of Weeds to play; its video was encoded with the XviD codec at 960×528, while its audio was encoded with the AC–3 codec (i.e., 5.1–channel Dolby Digital). Of course, the files played with varying quality on my HDTV, depending on the resolution of the particular file (my PS3 is set to output at 720p). Obviously, matching the file’s resolution to what your PS3 is outputting to your TV is going to be your best bet, but downloaded widescreen TV shows (usually encoded at 624×352 or thereabouts) will look just fine. The videos were played off of a 2 GB USB thumbdrive; I wasn’t able to try streaming any video via the PS3’s DLNA capabilities.

So there you have it: Sony finally made good on something they announced a while back, and it works great. Oh, and for those of you interested in the Blu-ray profile 1.1 functionality and what that means, check out this update from The Digital Bits. Happy por—er, I mean, illegally-downloaded-TV-show-watching!

P.S. If my post is displaying with some funky symbols or gibberish in spots, change the character encoding of your browser to “Western (Windows-1252)”. I’m not sure about other browsers, but to do it in Firefox, go to ‘Character Encoding’ in the View menu and select “Western (Windows-1252)”.
Login to vote this up!


 
 

  0 COMMENTS

Please login (or) make a quick account (free)
to view and post comments.



 Login with Twitter

 Login with Dtoid

Three day old threads are only visible to verified humans - this helps our small community management team stay on top of spam

Sorry for the extra step!

 

About Samit Sarkarone of us since 7:56 PM on 12.14.2006

Senior Reporter, Polygon at Vox Media
_______________________________________________

Contact Me
Twitter
Tumblr
_______________________________________________